senaste nytt | nyhetsarkiv |

SEPTEMBER 2002

Bokmässan i Göteborg 19-22/9
Följande skapare har meddelat att de kommer till Bokmässan:
Ajan, Jenny Maria Brändström, Anneli Furmark, Rasmus Gran, Åsa Grennvall, Matti Hagelberg, Jason, Kati Kovács, Gunnar Krantz, Mats Källblad, Viktoria Laeben-Rosén, Henrik Lange, David Liljemark, Mikael Mildén, Coco Moodysson, Petteri Tikkanen och Johan Wanloo.

Signeringar i Optimal-montern!
Se till att få dina böcker signerade av skaparna. Kom till vår monter A02:39 och träffa tecknarna.

FREDAG
15-16 Anneli Furmark
16-17 Åsa Grennvall och Coco Moodysson
17-18 Jason och David Liljemark

LÖRDAG
13-14 Jason
14-15 Henrik Lange och Johan Wanloo
15-16 Anneli Furmark och David Liljemark
16-17 Åsa Grennvall och Coco Moodysson

SÖNDAG
12-13 Jason
13-14 Matti Hagelberg och Kati Kovács
14-15 Henrik Lange och Johan Wanloo
15-16 Ajan

Notera att fler tider kan tillkomma.

Optimals releasepartyn
Inom kort kommer vi att lägga ut fullständiga rapporter från Optimals aktiviteter från de senaste veckorna. Som ett litet smakprov börjar vi med att lägga ut två foton från David Liljemarks releaseparty på Konstakuten i Stockholm den 6 september här till höger. Vi har många fler kanonbilder på gång, även från Henrik Langes partaj, seriefestivalen i Bergen och inom kort säkert även från Bokmässan.

Optimalt i Värmlandsmontern
Lördag klockan 10.00-10.20 medverkar David Liljemark och Karna Rusek i Värmlandsmontern C03:32 under titeln "Vardagsrealism i serieform".

Finsk serieutställning
Den stora finska serieutst”llningen BD@fi kommer att ha vernissage p Stadsbiblioteket i Göteborg torsdagen 19 september klockan 18.00.

Jasons bok "Järnvagnen" försenad
På grund av problem nere på det ungerska tryckeriet, så blir tyvärr Jasons bok "Järnvagnen" försenad. Ny utgivningsmånad är oktober. Trots denna missräkning kommer Jason att besöka Bokmässan.

Åsa Greennvall recenserad i Komunalarbetaren
I nya numret av Kommunalarbetaren (15/02) recenseras Åsa Grennvalls bok "Sjunde våningen". Rubriken är "Hon bryts ner steg för steg" och recensenten Elin Steen skriver bland annat att "För första gången skildrar någon kvinnomisshandel så att jag verkligen förstår."

Åsa Grennvall på norska!
Åsa Grennvalls serie "En snäll kille" trycks just nu på norska i serietidningen Smult 7 och 8/02. Den norska titeln är "En snill gutt". Tyvärr har tryckeriet förstört färgerna i första avsnittet, men förhoppningsvis ser det bättre ut när det andra kommer ut. Smult är för övrigt en slags norsk motsvarighet till "Svenska serier" och trycker massor av norska tecknare på uppgång som Jason, Ronny Haugeland, Jens K Styve, Lise Myhre och många fler. En del av de norska serierna översätts för övrigt och trycks på svenska i Pondus och Larson!, inte minst för att både norska Bladkompaniet och svenska Full Stop Media ägs av Schibsted-koncernen.

Finskt på Bokmässan
I FILI:s monter på Bokmässan (C01:22 och C02:22) händer det ett par saker med anknytning till Optimal.

Söndag 22/9
14.00 Rhapsody in Comics
Juhani Tolvanen (finsk journalist) intervjuar Kati Kovács

14.30 Holmenkollen - tecknade seriers berättarsätt
Riikka Ala-Harja och Matti Hagelberg samtalar. Ala-Harja är en känd finsk dramaturg och författare som ibland skriver manus åt Matti Hagelberg. I albumet Holmenkollen har hon skrivit skilsmässoserien "Rök i Sinai, hetta i Kalahari".

Jag antar att Katis och Mattis framträdanden blir tolkade på något sätt.

Även utställningen om Heikki Paakkanens album "Stockholmssyndrom" (som Jocke Laitala har haft ett finger med i översättningen av) finns att beskåda i denna monter.

Vänliga hälsningar
Ingemar Bengtsson, förläggare
Skriv till mig: ingemar@optimalpress.com

Se till att du är uppdaterad!
Vi skickar gärna ut ett mail till dig varje gång vi har uppdaterat här på Optimals hemsida. Skicka din e-postadress till: info@optimalpress.com

senaste nytt | nyhetsarkiv |

Optimal Press
Box 2408
403 16 Göteborg
Tel: 031-47 38 57

 

 


 
davids releaseparty

Johannes Sjögren, Ingemar Bengtsson, Åsa Grennvall och Kristiina Kolehmainen var på Davids releaseparty.
davids releaseparty

Ingemar Bengtsson, David Liljemark och Åsa Grennvall hittade lämplig läsning.