senaste nytt | nyhetsarkiv |

DECEMBER 2004

Kapten Stofil slutsåld!
Nu är Joakim Lindengrens album "Kapten Stofil: En man steg av spårvagnen" helt slutsålt. Vi kommer troligen att trycka en ny upplaga under 2005, men ännu är det inte spikat när.

Tills dess kan ni dock köpa eller låna "Kapten Stofil: En man steg av spårvagnen" som e-bok. Vi tycker att det är en passande anakronism att boken görs tillgänglig i digitalt format. E-boken är i pdf-format och beställs via Elib.

Jan Solheims hemsida är igång
Jan Solheim har äntligen fått upp sin hemsida och den är fylld med fina illustrationer, serier, skisser och annat. Det är hans flickvän Maria Isenbecker som har programmerat och hon har gjort ett mycket bra jobb. Hon sköter också färgläggningen på en del av Jans serier, bland annat hans bidrag till "Allt för konsten" 4 och 5. Kika in på webbplatsen omedelbart!

www.solheim.dk


Ny massiv bok om serier

Den danska serietidskriften Rackham har nu blivit omgjord till bok och innehållet ser hyperspännande ut. Över 240 sidor i färg presenteras mindre än David B., Ben Katchor, Anke Feuchtenberger, Martin tom Dieck, Jim Woodring och Dylan Horrocks. Förutom varsin intervju finns en avslutad serie från varje skapare med. Titeln på boken är "Forandringstegn" och det är Matthias Wivel och Thomas Thorhauge som står bakom.

www.forandringstegn.dk

Nya intervjuer med Jason
Två nya amerikanska intervjuer med Jason kan läsas på internet. Newsarama pratar med honom här och Comic Book Bin här. Jason är nu tillbaka i Oslo efter några månader i USA.

Några nya recensioner
Malte Persson recenserade "Allt för konsten 5" i Expressen och GT den 7/12. Malte har också startat en egen blog här.

Ricki Neuman på Svenska Dagbladet gillade "Tribeca sunset" så mycket att han ringde upp Henrik Rehr i New York. Resultatet blev en liten artikel.

Samma album hyllades av Joel Eriksson i GT 15/12. Han skriver bland annat att "Om New York hade någon oskuld kvar att förlora försvann den definitivt 11 september och detta förmedlar Rehr hur pricksäkert som helst."

"Amatörernas afton" recenserades positivt i Västerbottenskuriren 17/12.

Trots Allt utnämner i 8/04 Optimal Press till årets bästa serieförlag för vår "genomgående höga kvalitet och genomarbetade album". Recensenten Tomas Einarsson skriver också att han tycker att Jasons senaste bok "Jag vill visa dig något" är bra och att "Den skitstora Johan Wanloo-boken" är "bitvis väldigt rolig".

Kustom nr 1 ute

Mats Källblad har givit ut en egen serietidning med namnet "Kustom". 40 kronor vill han ha och blaskan är förstås ett givet köp. 20 sidor i serietidningsformat med fyrfärgsomslag. Vi ser redan fram emot nästa nummer. Läs mer om tidningen och hur du beställer den på Mats hemsida!

Mats Källblad gör också en ny serie åt tidningen Bilsport Junior tillsammans med Rasmus Gran. Tidningen är som namnet indikerar en motortidning för barn, och serien heter följdriktigt "Full gas". Läs det första avsnittet i serien på Rasmus hemsida.

Anneli Furmarks julkort
Det är lite i sista minuten kanske, men Anneli Furmark står för årets julkortsmotiv från Konstfrämjandet. Se det här.

The Wonder Boys räddar julen

Om ni inte redan har fått nog av julen, så kan ni ladda ner The Wonder Boys jullåt "The Day Before Christmas" här. David Liljemark och Christian Kastén står som vanligt för framförandet.

Jojo Falks fotoblogg
I tillägg till alla illustrationer, så finns det nu också fina foton (varav flera med snömotiv) på Jojo Falks hemsida. Naturligtvis är ni tvungna att se efter själva!

Optimals favorithemsidor
När ni får tråkigt kan ni alltid surfa på internet:
www.rackham.dk
www.seriejournalen.dk
www.tegneserier.no
www.tcj.com
www.egonlabs.com
www.graphicnovelreview.com
www.indyworld.com/indy/
www.visi.com/fall/
Det borde räcka ett tag.

Nu får ni ha en god jul och ett ännu bättre nytt år!
Hälsningar från Ingemar, Nicolas och Björn på Optimal Press

Optimal på turné 2004
2-4/4 SPX Stockholm
21-23/5 Kemi seriefestival, Finland
18-19/9 Helsingfors seriefestival, Finland
23-26/9 Bok & Bibliotek, Göteborg
8-10/10 Raptusfestivalen, Bergen, Norge
5-7/11 Komiks.dk, Köpenhamn, Danmark

Vänliga hälsningar
Ingemar Bengtsson, förläggare
Skriv till mig: ingemar@optimalpress.com

Se till att du är uppdaterad!
Vi skickar gärna ut ett mail till dig varje gång vi har uppdaterat här på Optimals hemsida. Skicka din e-postadress till: info@optimalpress.com


senaste nytt | nyhetsarkiv |

Optimal Press
Box 2408
403 16 Göteborg
Tel: 031-47 38 57


 


 

Kapten Stofil

Kapten Stofil slutsåld.www.solheim.dk

Jan Solheim har en ny webbplats.Kustom

Mats Källblad har givit ut en egen serietidning med namnet "Kustom".