senaste nytt | nyhetsarkiv |

DECEMBER 2003

"Du går fel väg" är ute!
Nu har äntligen Jasons nya album "Du går fel väg" levererats från tryckeriet. Historien är denna gång inspirerad av skräckfilmklassikern "Frankensteins brud", och Jason har flyttat historien till nutid och förhållit sig väldigt fritt till förlagan. Det hela blir ett triangeldrama med Doktor Frankenstein, monstret och hans brud som antagonister. Medhjälparen Igor har dessutom fått en framskjuten plats i historien och resultatet är klart annorlunda och spännande. Boken är på 64 sidor i tvåfärg och naturligtvis också inbunden mellan hårda pärmar. Beställ ditt exemplar genoma att sätta in 130 kronor på postgirokonto 120 15 86-3, Optimal Press.

Anneli Furmark till Luleå
Anneli Furmark håller diabildsföredrag på Kronan i Luleå lördagen den 10 december klockan 14. Samtidigt har hon vernissage på en utställning och det kommer också att finnas möjlighet att köpa hennes soloalbum "Labyrinterna" och antologin "Allt för konsten 4" (där Anneli har med en 15-sidig serie).

www.kronan.net (ingen information om evenemang på hemsidan, dock finns vägbeskrivning och kontaktinformation)

David Liljemark och The Soundtrack of our Lives
En webbjulsingel med omslag av David Liljemark och musik av The Soundtrack of our Lives finns att beställa från fansidan fram till den 5/1 2004. Titeln på singeln är "Jingle Hell (Stuck in the Chimney)" och David har naturligtvis utfört sitt uppdrag med bravur.

Foton från Bokmässan
Vi har, sent omsider, fått in några foton från Bokmässan som David Liljemark har tagit. Håll tillgodo!

Animagi 2 är ute
Den andra numret av animationsmagasinet Animagi finns nu att beställa. Läs mer om innehållet och hur tidningen beställs på www.animagi.nu

Kapten Stofil 13
I serietidningen Kapten Stofil nr 13 handlar stora delar av innehållet om Karl Gerhard. Joakim Lindengren har ritat en Kapten Stofil- historia med titeln "Karl Gerhard möter Ernst Rolf" och Martin Kristenson har skrivit en lång artikel om revykungen. Utöver detta finns också serier av David Nessle (där Televinken medverkar), Joakim Pirinen, Freddie Wadling och Johan Wanloo. Lösnummer kostar fortfarande 34.75 och en prenumeration går lös på 120 kronor på postgirokonto 581288-8, Skadeglatt leende.

www.kaptenstofil.net

Mondo 1
Ny serietidning med serier av Kim Andersson, Magnus "Elvis" Johansson och Sara Thysell. 52 sidor i serietidningsformat.

www.seriepiraterna.tk

C'est bon 10
Grabbarna på C'est bon jobbar hårt och spottar ur sig nya nummer av tidningen. Nu har de fått kulturtidskriftsstöd också, och utlovar färgomslag på det purfärska nummer 10. Medverkande är denna gång Niklas Asker, Oskar Aspman, Mattias Elftorp, Susanne Johansson, Jacob Kindstedt och Marja Tonteri Tillgren.

www.cestbonkultur.com

Tack för i år!
Vi är tillbaka igen nästa år med nya böcker och många uppdateringar av hemsidan. Under våren blir det bland annat nya album av Kati Kovács, Gunnar Krantz, Joakim Lindengren, Patrik Stigzelius/Rasmus Gran och Johan Wanloo. Nytt på hemsidan blir det också i form av exklusivt webbmaterial på Gallerisidan av bland andra Gunnar Krantz.


Optimal på turné 2004
2-4/4 SPX Stockholm
21-23/5 Kemi seriefestival, Finland
9-11/9 Raptusfestivalen, Bergen, Norge
18-19/9 Helsingfors seriefestival, Finland
23-26/9 Bok & Bibliotek, Göteborg


Vänliga hälsningar
Ingemar Bengtsson, förläggare
Skriv till mig: ingemar@optimalpress.com

Se till att du är uppdaterad!
Vi skickar gärna ut ett mail till dig varje gång vi har uppdaterat här på Optimals hemsida. Skicka din e-postadress till: info@optimalpress.com

senaste nytt | nyhetsarkiv |

Optimal Press
Box 2408
403 16 Göteborg
Tel: 031-47 38 57

 


 


Du går fel väg
Jasons försenade album "Du går fel väg" kommer ut i december.

 


Martin Kristenson (Kapten Stofil-tidningen), Pidde Andersson, Johan Wanloo och David Nessle gör sitt bästa för att komma med i Star Trek.


David Liljemark signerar i montern. I bakgrunden kränger Ingemar Bengtsson böcker.


Åsa Grennvall signerar.


De är fortfarande unga, men den här gången mer glada än arga: Henrik Bromander, Björn Ahlén, Sandro Müntzing, Simon Gärdenfors och Marcus Ivarsson.


David Liljemark poserar stolt framför sin del av Optimals backdrop.