arje kvinna

vajlet


foto
Foto: Agneta Stenkula

"Hon har orgasm i en timme utan att kaninöronen trillar av. Hon ammar längst, ler bredast och är stamgäst i Miljöstugan. Hon har stora tuttar, ett underbart förhållande och är VD i sitt eget liv. Namnet är Vajlet, men kalla henne Gud."

Maja Lindén (född 1969) bor på Söder i Stockholm och tecknade under flera år den vassa humorserien "Vajlet" för Eva & Adam-bilagan som medföljde Expressen, GT och Kvällsposten. Efter att bilagan abrupt lades ner, flyttade hon över till Dagens arbete där hon fortsatt att glädja och förarga läsarna. Maja är ursprungligen utbildad scenograf, men sedan mitten av 90-talet har hon försörjt sig som serietecknare och illustratör. "Namnet är Vajlet - men kalla mig Gud" är hennes debut i bokform som serieskapare, men hon har tidigare illustrerat barnboken "Vägen till Saga" efter Kajsa Grytts manus.

"Horor är vi allihopa" samlar Majas bästa humor- och satirteckningar från Dagens Nyheter, Expressen, Dagens arbete och andra ställen. Alla bilder som orsakat läsarstormar finns med, från "Förskolan Krymplingen" till "Prostitutionsprogrammet och inte minst titelbilden. Dessutom ett rikt urval "Vajlet"-serier och många färgsidor.

I sin nya bok "Varje kvinna klär i svart plast" besöker Maja Lindén filmfestivalen i Göteborg och levererar en både bitsk och chockerande betraktelse över sina upplevelser. Mängder av blod, sex, våld och spänning utlovas. 64 sidor helt i färg.

bunnyhoppvajlet          vajlet

vajlet

 
Av Maja Lindén på Optimal press
Namnet är Vajlet - men kalla mig Gud 2001
Horor är vi allihopa 2003
Varje kvinna klär i svart plast 2004

Barnbok på svenska
Vägen till Saga
(med Kajsa Grytt, Rabén & Sjögren 2000)

Barnbok på danska
Vejen til Saga
(med Kajsa Grytt, Sesam 2000)


Länkar
draake.nu - Maja Lindéns hemsida
vajletannons